Broccolisalade

Dit gemakkelijke recept voor broccolisalade is het perfecte gerecht om op een vroegere dag voor te bereiden (meal prepping). Naast gezond vinden wij het zelfs de volgende dag nog beter smaken. Als je vegetarisch bent, kan je de bacon veranderen voor een gesneden avocado. Het romige past erg goed bij de knapperige broccoli.

 

Ingrediënten

Voor de salade

  • zout
  • 3 broccoli’s – in stukjes gesneden
  • half kopje geraspte Cheddar kaas
  • 1/4e rode ui, gesnipperd
  • handje gesneden amandelen
  • 3 sneetjes bacon, gebakken en verkruimeld
  • 2 theelepels gesneden bieslook
  • 1 cassave wortel

Voor de dressing

  • bijna 1 kopje mayonaise
  • 3 theelepels appelazijn
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • zout & peper
  • beetje knoflook (poeder of vers geperst)

Bereiding

  1. Breng 6 kopjes water met wat zout aan de kook in een grote pan. Terwijl je wacht totdat het water kookt, doe je ijswater in een grote kom.
  2. Schil en kook de cassave totdat deze bijna gaar is (in ong. 20 min.). Snijd deze daarna aan stukjes en laat ze afkoelen.
  3. Voeg de broccoliroosjes toe aan het kokende water en kook deze totdat ze gaar zijn (in 1 tot 2 minuten). Haal de broccoli eruit en doe deze in de kom met ijswater. Wanneer de roosjes afgekoeld zijn, kan je ze afgieten.
  4. In een middelgrote kom mix je de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Combineer alle salade-ingrediënten in een grote kom en giet hier de dressing overheen. Mix en roer door elkaar totdat de ingrediënten helemaal bedekt zijn met de dressing. Zet in de koelkast totdat je klaar bent om te eten.