Een airless verfspuit gebruiken – een complete gids

Airless verfspuiten zijn een van de snelste manieren om grote projecten te schilderen. Van het spuiten van nieuwbouw tot het schilderen van industriële apparatuur kan een airless verfspuit de ideale oplossing zijn. Om het meeste uit een airless verfspuit te halen, wil je dat je begrijpt hoe je je airless verfspuit moet bedienen, hoe je het airless spuitpistool moet gebruiken en hoe je je airless apparatuur op de juiste manier moet reinigen. Zal elk van deze gebieden behandelen en ook een video leveren, zodat u de beste resultaten kunt halen uit uw airless spuiten.

STAP 1 – KIJK OVER UW AIRLESS VERFSPUIT VOOR VEILIGHEIDSZORGSMAATREGELEN:-

Voordat u uw airless spuittoestel instelt om te schilderen, moet u controleren of alles in goede staat verkeert. U wilt ook over de apparatuur kijken voor mogelijke veiligheidsproblemen. Veelvoorkomende dingen om te inspecteren op een airless spuitmachine om een ​​veilige werking te garanderen, zijn de airless slang voor eventuele uitstulpingen of breuken in de lijn. U zult er ook zeker van willen zijn dat u een geschikt ademhalingsapparaat voor uw geselecteerde materiaal hebt. U zult ook al uw slangaansluitingen willen controleren om er zeker van te zijn dat ze niet beschadigd zijn en stevig zijn aangesloten op uw airless spuitapparaat. Tot slot dient u bij het gebruik van een airless oogbescherming te dragen, zodat u geen overspray in uw ogen krijgt.

STAP 2 – UW AIRLESS SPUITAPPARAAT INSTELLEN OM TE VERFEN:-

Als u er zeker van bent dat uw airless veilig is om te gebruiken, is de volgende stap bij het gebruik van uw airless spuitapparaat het vullen van het vloeistofgedeelte van uw spuitapparaat. Airless-spuittoestellen hebben een vul- en spuitinstelling of een klep die kan worden geopend om het vullen te starten en gesloten om het spuiten te starten. Om de airless spuitmachine klaar te maken voor het schilderen, moet u de aanzuigbuis voor uw spuitmachine in het materiaal plaatsen waarmee u wilt spuiten en de stortbuis in een lege emmer of container. De afvoerbuis moet zich in een aparte container bevinden, omdat al het materiaal dat bij een vorige taak in de pomp zat, wordt verwijderd bij het vullen van de pomp.

Zorg ervoor dat uw spuitapparaat is ingesteld om te vullen of dat uw klep is geopend zodat het materiaal door het vloeistofgedeelte kan circuleren. Je laat de pomp draaien totdat je nieuwe materiaal uit de stortbuis kan komen. Nadat u materiaal uit de stortbuis kunt zien komen, kunt u de veldspuit instellen om te spuiten. Dit zal beginnen met het opbouwen van druk naar uw airless spuitpistool. Zodra het spuitapparaat is gestopt met het opbouwen van druk, kunt u beginnen te spuiten totdat het nieuwe materiaal uit uw airless spuitpistool komt. Zodra u materiaal hebt geprimed door het vloeistofgedeelte en vervolgens naar het spuitpistool, wilt u een testpassage spuiten.

De beste optie is om te beginnen met een lage druk en geleidelijk de druk op te voeren totdat de breuk van uw verf voldoende is. Je zult kunnen zien dat je druk hoog genoeg is als er geen lijnen aan de rand van het patroon zijn en je materiaal fijn is gebroken (zie video voor meer details). Als het materiaal niet breekt met uw tip, kunt u doorgaan met het verhogen van de druk of een kleinere tip proberen door een tip te selecteren met een kleiner eerste en/of tweede nummer. (Hier leest u meer over het selecteren van een airless tipmaat).

STAP 3 – EEN AIRLESS SPUITPISTOOL GEBRUIKEN:-

Met airless spuiten wilt u uw spuitpistool ongeveer 20 – 30 cm van uw doel houden en het airless spuitpistool loodrecht op het oppervlak houden zonder te buigen. Elke pas moet ongeveer 25 – 50% overlappen, zodat er geen opening is tussen elke pas. U blijft hiermee doorgaan totdat uw product gedekt is. Als u merkt dat er in uw verf loopt, moet u ofwel sneller bewegen of een kleinere tipopening kiezen om te voorkomen dat er te veel verf wordt gespoten.

STAP 4 – JUISTE AIRLESS REINIGING:-

De juiste reiniging van uw airless verfspuit hangt af van het feit of u met olie of materialen op waterbasis heeft gespoten. Als u op oliebasis bent, spoelt u met het juiste oplosmiddel op basis van de verf die u hebt gespoten. Als u op waterbasis bent, gebruikt u alleen water. Je doet de opneembuis in de juiste reiniger en de stortbuis in een aparte emmer. Vervolgens schakelt u de pomp om te vullen of opent u de klep als u geen schakelaar hebt totdat er helder reinigingsmiddel door de pomp stroomt. Nadat het pompvloeistofgedeelte is schoongemaakt, kunt u de pomp op sproeien schakelen. In het ideale geval moet u de airless tip en beschermkap verwijderen met de pomp eraf voordat u begint met het reinigen van uw spuitapparaat.

De tip en de beschermer moeten in een reiniger worden geplaatst. Door de tip en de beschermer eraf te laten, zal er minder druk zijn tijdens het spuiten, waardoor terugveren wordt voorkomen. Spuit materiaal door de airless slang totdat er schoon materiaal uit het airless spuitpistool stroomt. Tot slot, als u van plan bent uw pomp een tijdje op te bergen, zorg er dan voor dat u pomppantser gebruikt die uw pomp tijdens opslag tegen corrosie zal beschermen. Door de juiste stappen te volgen bij het gebruik van een airless verfspuit huren, kunt u er zeker van zijn dat u goede resultaten krijgt met uw airless verf.

AIR ASSIST AIRLESS GEBRUIKEN:-

Als u een luchtondersteuning gebruiktairless alle principes zijn hetzelfde, behalve dat je hulplucht hebt om het materiaal beter te verstuiven. Voor de beste resultaten stelt u uw Air Assist-lucht in op de maximale aanbevolen druk op uw Air Assist Airless-pistool en begint u vervolgens uw airless-vloeistofdruk aan te passen totdat de ventilator gelijk is en er geen lijnen op zitten.

 

ADD YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *