Gids voor toeristeninformatie en hotels in Sevilla – 5 must-see attracties in Sevilla

Geen reis naar Spanje is compleet zonder een tussenstop in Sevilla. Hier ga je heen om “Spanje” echt te ervaren. Het is kleurrijk en levendig, tot de nok toe gevuld met feesten, stierenvechten en flamencodansen, maar – wees gewaarschuwd – de temperatuur kan in de zomer helemaal oplopen. Ondanks de verzengende hitte is er veel te zien en te beleven in Sevilla.

Sevilla heeft een legendarische geschiedenis die teruggaat tot de oprichting meer dan 2000 jaar geleden door de Romeinen.

5 must see attracties van Sevilla staan ​​hieronder.

1. De oude Romeinse stad Italica, slechts 9 kilometer ten noordwesten van Sevilla. Delen van de oude verwoeste stad zijn opgegraven en gerestaureerd, net zoals Pompeii in Italië, zodat bezoekers konden proeven hoe het leven was in de tijd van het Romeinse rijk. Er wordt gezegd dat als je wilt zien hoe Sevilla er in zijn begindagen uitzag, je naar Italica gaat.

2. Tijdens hun bezetting van Spanje hebben de Moren veel aan de stad Sevilla toegevoegd. Het Alcazares Reales de Sevilla, of het Alcazar van Sevilla, is een koninklijk paleis dat nog steeds wordt gebruikt door de koninklijke familie van Spanje. Oorspronkelijk een Moors fort, is het paleis een opvallend en zeldzaam voorbeeld van Moorse architectuur. Als zodanig is het nu een UNESCO-werelderfgoed.

3. Een andere attractie gebouwd door de Moren is de Torre del Oro, of Gouden Toren. Een van de twee militaire wachttorens die gebouwd zijn om de belangrijkste waterweg van Sevilla te bewaken, de Torre del Oro is de enige die nog overeind staat. Het deed dienst als gevangenis en onder Spaans bewind werd het een opslagplaats voor goud en andere edele metalen die uit de Nieuwe Wereld waren meegebracht, vandaar de naam.

4. Na de Reconquista werd Sevilla de toegangspoort van Spanje tot de Nieuwe Wereld. In feite is het graf van Christoffel Columbus te vinden in de stad bij de kathedraal van Sevilla. De kathedraal zelf werd gebouwd om de groeiende rijkdom van Sevilla te laten zien als het enige toegangspunt voor handel en goederen uit Amerika. Ook bekend als de Catedral de Santa Maria dela Sede, is de kathedraal de op twee na grootste kerk ter wereld. Naast het graf van Columbus is La Giralda een ander punt dat het ontdekken waard is in de kathedraal. Beschouwd als het beroemdste symbool van de stad, is de klokkentoren van de kathedraal de minaret van de oude Moorse moskee die ooit op de plaats van de kathedraal stond.

5. Een meer recent gebouwde toeristische attractie is de Plaza de Espana. Gelegen in het centrum van het Parque de Maria Luisa (Maria Luisa Park), werd de Plaza de Espana gebouwd in 1928 om Spaanse producten te presenteren op de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. De plaats zou een echte traktatie kunnen zijn voor Star Wars-fans; de Plaza de Espana werd gebruikt als locatie voor de planeet Naboo in Star Wars Episode II: Attack of the Clones.

Toeristische accommodatie Bezienswaardigheden Sevilla varieert van grote 4- en 5-sterrenhotels tot knusse, door een familie gerunde Bed & Breakfast-etablissementen of “hostals” zoals ze in Spanje worden genoemd.