Komt u in aanmerking voor Subsidie Groene Daken

Wilt u groene daken aanleggen, maar bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie? NatureGreen heeft de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet én kan u helpen met het uitzoeken van de details. Steeds meer gemeenten, waterschappen en provincies bieden namelijk mogelijkheden tot het aanvragen van subsidie voor de aanleg van een sedumdak. Afhankelijk van de gemeente, kunt u soms tot wel 50% van de aanlegkosten vergoed krijgen! Wilt u geen geld mislopen bij de aanschaf van uw sedumdak? Kijk dan gauw op de website van NatureGreen.

Waarom groene daken?

U vraagt zich misschien af, waarom geven semi-overheden subsidie voor groene daken? Groene daken brengen veel voordelen met zich mee: niet alleen voor degenen die het sedumdak in bezit hebben, maar ook voor de gehele wijk of gemeente. Groene daken zijn bedekt met verschillende soorten begroeiing, zoals bijvoorbeeld mos, bloemen of grassen. Deze laag van plantjes beschermt het dak tegen erosie, voegt een extra isolatielaag toe aan uw huis en zorgt ook nog eens voor een betere afvoer van water! Andere voordelen van een sedumdak zijn:

  • Verlaagd omgevingsgeluid en -temperatuur
  • Levert bijdrage aan de lokale biodiversiteit
  • Creeërt meer weerbaarheid tegen klimaatverandering
  • Heeft een luchtzuiverende werking
  • Heeft een waterbergende capaciteit

Groene daken zorgen voor steden en dorpen die klimaatbestendiger zijn. Dat is belangrijk, zeker met toenemende weersextremen zoals langdurige droogte of hevige regenbuien. Een groendak kan wateroverlast voorkomen en zorgt voor een lagere temperatuur in de zomer. Door subsidie beschikbaar te stellen voor sedumdaken draagt de gemeente dus ook een steentje bij aan het verminderen van de effecten van klimaatverandering! Subsidie is dus niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Voorwaarden

Soms zitten er wel een aantal voorwaarden aan de te verkrijgen subsidie. Deze voorwaarden kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op de minimale oppervlakte van het dak of de minimale waterbergingscapaciteit. Soms is het ook niet mogelijk om subsidie te ontvangen voor nieuwbouwhuizen, of kan het de subsidie alleen door een groep mensen (bijvoorbeeld een buurtvereniging) worden aangevraagd in plaats van door een individu. Zoveel voorwaarden klinkt misschien ingewikkeld, maar gelukkig heeft NatureGreen ze allemaal voor u op een rijtje gezet.

Zo ziet u in één oogopslag of u in aanmerking komt! Is er op dit moment geen subsidie beschikbaar in uw gemeente? Niet getreurd, er komen namelijk voortdurend gemeentes bij die subsidie verschaffen. Het kan dus maar zo dat er over een paar maanden wél subsidie beschikbaar is. Houd daarom de website goed in de gaten!

Lees meer op de website!

Voorkom dat u subsidie voor groene daken misloopt en neem gauw een kijkje op de website van NatureGreen! Wij hebben niet alleen een volledig subsidie overzicht per gemeente voor u, maar ook veel aanvullende informatie over groene daken in het algemeen. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het bepalen van welk type groendaksysteem het meest geschikt is voor uw woning, of u meer vertellen over de verschillende toepassingen van een groendak. Wacht daarom niet langer en neem gauw contact op met één van onze adviseurs!