Ontdek hoe u een Tibetaanse klankschaal van hoge kwaliteit kiest

Klankschalen zijn er in een groot aantal verschillende leeftijden, stijlen, vormen en geluiden, waardoor het moeilijk is om er een te kiezen om te kopen. Van modern tot antiek, van groot tot klein, van zachte lage tonen tot scherpe hoge tonen en van kristal tot metalen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bij het leren kiezen van een klankschaal, zijn twee gerelateerde factoren waarmee u rekening moet houden: het geluid en de grootte.

 

Grootte van uw kom

Klankschalen zijn er in een grote verscheidenheid aan maten, in een bereik van ongeveer 20 inch tot wel 20 inch. Overweeg of u van plan bent om met uw kom te reizen of niet. Als dat het geval is, kunt u kiezen voor een kleinere in het bereik van 8-10 inch die gemakkelijk op te tillen en mee te nemen is. Als dat niet het geval is, kunt u het prettig vinden om een ​​groter formaat, zoals een 16 inch, permanent op zijn eigen speciale locatie te houden. Kies voor een goed compromis voor iets in het bereik van 11-14 inch.

Toon van uw kom

Houd er rekening mee dat de toonhoogte van uw klankschaal in het algemeen omgekeerd evenredig is met de grootte – kleinere schalen produceren hogere tonen, terwijl grotere schalen diepere geluiden produceren. Bedenk welke tonen bij jou passen.

Denk aan je favoriete liedjes of muziekinstrumenten. Voel je je over het algemeen aangetrokken tot lage, meer warme en zachte tonen of scherpere hogere tonen? Veel online retailers zullen ook opnames leveren van hoe hun specifieke kommen klinken om uw zoektocht naar de perfecte kom gemakkelijker voor u te maken. Een schaal van hoge kwaliteit heeft tonen die een tijdje blijven hangen en die helder, rijk en puur klinken. Besteed aandacht aan hoe het geluid je laat voelen. De ideale schaal heeft een geluid dat je op een dieper niveau aanspreekt, met je resoneert en waar je regelmatig naar kunt luisteren.

Deze twee eenvoudige factoren van geluid en grootte zijn uiterst belangrijk en moeten extra aandacht krijgen bij het kiezen van uw klankschaal.