Top 4 manieren om vacatures te vinden

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan loont het soms de moeite om een beetje anders te denken, om de concurrentie voor te zijn. Hier wil ik vijf manieren onderzoeken om vacatures te vinden, van de bekende tot wat ik de meer verborgen vacatures zou noemen.

 

  1. Lokaal: De standaard manier om naar een baan te zoeken is om je lokale kranten te bekijken. Dit is een goed begin en je moet deze optie zeker niet uitsluiten. Niet alleen zullen de vacatures binnen woon-werkafstand zijn, maar je kent de betreffende bedrijven misschien ook wel.

 

  1. Online: Dan kunnen we de zoektocht wat vacature monteur Den Haag trekken en uw volgende aanloophaven moet online zijn. Hier heb je natuurlijk de grote job boards zoals Monster.com, maar je kunt ook kijken naar specifieke websites van bedrijven die je geïnteresseerd bent in het werken met. Stel bijvoorbeeld dat je een Legal Executive bent, dan kun je zoeken naar alle lokale advocatenkantoren en vervolgens hun carrièrepagina’s bekijken en direct solliciteren. Met job boards kunt u meestal registreren en uw cv uploaden en dan wordt het de eenvoud zelf om te solliciteren. Onthoud dat dit vaak een spel van nummers is en hoe meer relevante sollicitaties je hebt, hoe beter. Het belangrijkste is echter relevantie, solliciteer niet zomaar op willekeurige dingen, je moet kunnen aantonen dat je door je vaardigheden en ervaring goed bij de functie past.

 

  1. Netwerken: Je zult verbaasd zijn wat je kunt bereiken door te netwerken en met vrienden, familieleden en kennissen te praten over vacatures waar ze misschien van gehoord hebben. Soms gaat het niet om bedrijven waar zij werken, maar om vrienden van vrienden en het is vaak gemakkelijker om een voet tussen de deur te krijgen als iemand die je kent je cv persoonlijk ter beoordeling geeft.

 

  1. Op Spec: Dit is een grotendeels onderbenutte methode, maar als er bedrijven zijn waar je bijzonder geïnteresseerd in bent om voor te werken, omdat ze dicht bij je in de buurt zijn of omdat ze in een gebied van bijzondere interesse zitten, dan moet je een sollicitatie en cv op spec insturen. Als je van tevoren kunt bellen en de naam en/of het e-mailadres van de HR- of Recruitment Manager kunt krijgen, is dat nog beter. Kandidaten hebben op deze manier vaak geluk, want het kan gebeuren dat je cv op het bureau van die persoon belandt net op het moment dat er een vacature ontstaat. Een bedrijf zal altijd de voorkeur geven aan een directe sollicitatie omdat dit een belangrijke manier is om te besparen op advertentie- en bureaukosten.