Wat zijn de grootste veranderingen in winkelen tijdens uw leven

Wat zijn de grootste veranderingen in winkelen tijdens uw leven? Dus vroeg mijn 9-jarige kleinzoon.

Toen ik aan de vraag dacht, kwam de plaatselijke groenteman in me op. Omdat dat de grootste verandering in winkelen in mijn leven is.

Dat was de eerste plaats om te beginnen met de vraag wat de grootste veranderingen in winkelen tijdens je leven zijn.

Onze plaatselijke groenteboer was de belangrijkste verandering in het winkelen in mijn leven. Naast hem zat onze slager, een kapper en een apotheek.

Terugkijkend werd er goed voor ons gezorgd, want we hadden er nogal wat in onze buitenwijk. En ja, de grootste veranderingen in winkelen in mijn leven waren bij de kleine familiebedrijven.

Entertainment tijdens het winkelen is veranderd
Boter kopen was een vermaak op zich.
Mijn zus en ik moesten vaak naar een favoriete kruidenier in de buurt. We waren altijd beleefd toen we vroegen om een ​​pond of twee boter en andere kleine voorwerpen.

Er kwam een ​​groot blok natte boter uit, gewikkeld in vetvrij papier. Gebracht vanaf de achterkant van de winkel, op een enorm aanrechtblad geplaatst en inclusief twee gegroefde paté.

Dat was een grote verandering in ons winkelen tijdens mijn leven … boter bashen kom je tegenwoordig niet meer tegen.

Onze oude vriendelijke meneer Mahon met de snor sneed een stuk boter. Til het met zijn paté op een ander stuk vetvrij papier. Daarop ging het naar de weegschaal, een beetje afgesneden of hier en daar toegevoegd.

Onze oude kruidenier sloeg het dan met enthousiasme en draaide het steeds weer om. Ondersteboven en zijwaarts ging het, zodat het groeven van de paté had, overal spetters, ook onze gezichten.

Mijn zus en ik vonden dit erg leuk en het maakte ons altijd kapot. We vonden het geweldig, net als Mahon’s, op de hoek, onze favoriete kruidenierswinkel.

Boodschappen doen
Verderop moesten we vaak naar een van mijn moeders favoriete, niet zo lokale, groentewinkels. Meneer McKessie, (fonetisch gespeld) nam onze lijst, verzamelde de boodschappen en stopte ze allemaal in een grote kartonnen doos.

En omdat we goede klanten waren, bezorgde hij ze altijd gratis bij ons thuis. Maar hij was lang niet zo leuk als de oude meneer Mahon. Toch was hij een aardige man.

Alle dingen vers
Er waren dus heel veel voorkomende diensten zoals thuisbezorging zoals:

• Scharreleieren

• Verse groenten

• Koeienmelk

• Vers gebakken brood

• Steenkool voor onze open haarden

Bezorgdiensten
Een man kwam een ​​paar keer per week bij ons thuis met verse eieren van de boerderij.

Een ander kwam elke dag met verse groenten, hoewel mijn vader het heerlijk vond om zijn eigen groenten te verbouwen.

Onze melk, overgoten met mooie room, werd elke ochtend bij ons aan de deur bezorgd.

Ongelooflijk, denk er nu eens over na, ons brood kwam naar ons toe in een enorme bestelwagen, bestuurd door onze “broodman” genaamd Jerry, die een familievriend werd.

Mijn ouders nodigden Jerry en zijn vrouw altijd uit voor hun feestjes, en dat waren er veel tijdens de zomermaanden. Kinderen en volwassenen hebben allemaal enorm genoten van deze tijd. Alcohol was nooit inbegrepen, mijn ouders waren geheelonthouders. Limonade was een traktatie, met zelfgemaakte sandwiches en gebak.

De kolenman was een andere die zakken kolen afleverde voor onze open haarden. Ik zie nog steeds zijn roetige gezicht onder zijn tweed pet, maar ik kan me zijn naam niet herinneren. We kenden ze allemaal bij naam, maar de meesten ontsnappen nu aan mij.

Meneer Higgins, een serviceman van de Hoover Company, kwam altijd naar ons huis om onze oude stofzuiger te vervangen door een bijgewerkt model.

Onze verzekeringsmaatschappij heeft zelfs een man gestuurd om de wekelijkse premie te innen.

Mensen betaalden hun boodschappen toen alleen met contant geld. Dit is op zichzelf al een enorme verandering geweest in het winkelen tijdens mijn leven.

In sommige warenhuizen was er een systeem waarbij het geld van de kassa’s in een kleine cilinder op een bewegende draadbaan naar het hoofdkantoor werd getransporteerd.

Enkele van de grotere veranderingen
Enkele van de grotere veranderingen in het winkelen waren de opening van supermarkten.

• Supermarkten vervingen veel individuele kleinere kruidenierswinkeltjes. Contant geld en bankcheques hebben plaatsgemaakt voor creditcards en sleutelkaarten.

• Winkelen op internet … de nieuwste trend, maar in veel geesten, meer kwaad doen, om winkels te boeken.

• Weinig geschreven boodschappenlijstjes, omdat mobiele telefoons het hebben overgenomen.

Op een meer optimistische noot hoor ik dat boekhandels weer populair zijn na een daling.

Persoonlijke service is absoluut veranderd
Niemand hoeft dus echt het huis uit om bijna alles te kopen, technologie maakt het zo gemakkelijk om online te doen.
En we hebben nu een veel grotere reeks producten om uit te kiezen, en creditcards hebben ons het grootste betalingsgemak gegeven.

We hebben langere winkeltijden en winkelen in het weekend. Maar we zijn de persoonlijke service kwijtgeraakt die wij oudjes als vanzelfsprekend hadden beschouwd en ook op prijs stelden.

Vanwege hun hectische levensstijl heb ik mensen horen zeggen dat ze winkelen erg stressvol vinden, dat is boodschappen doen. Ik weet zeker dat het is wanneer je naar huis moet om na een dag werken het avondeten te koken. Ik denk vaak dat er een betere, minder stressvolle manier moet zijn.

Mijn moeder had het beste van twee werelden, in de diensten die ze tot haar beschikking had. Met een fulltime baan die voor 9 mensen, 7 kinderen plus haar en mijn vader zorgde, had ze veel geluk. Gelukkig ook dat ze geen 2 banen had.

We waren niet rijk, maar we waren gelukkige kinderen en zo dankbaar met alle kleine traktaties die op onze weg kwamen.

En zelfs nu houden we niet alleen van elkaar, we houden ook van elkaar. Hoewel we verspreid zijn over de hele wereld, hebben we altijd contact.

ADD YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *